Image
Top
Navigation

Stafford Street

Stafford Street

Situated on a corner block, the old Customs House of Double Bay had a history of varied alterations and additions. Our approach was to strip back these non-heritage elements and restore the Customs House to its original state, whilst integrating it into a new modern family home.

The new addition honours Customs House by providing contrast, allowing its heritage features to be expressed more clearly when paired with the modern minimalism of the main home; a large monolithic concrete box with sweeping views. The two volumes are united by a glass atrium and clerestory, preserving Customs House through a symbolic glass case, whilst simultaneously inviting daylight between the two volumes and allowing protected circulation.

The result is a bright, light filled homage to one of Sydney’s beautiful heritage gems; Complimentary partners of past and present.

Location Double BayYear In Progress