Image
Top
Navigation

Olphert

The proposal is to redevelop one of two existing houses on a unique trapezoidal parcel of land at the corner of a street intersection in Vaucluse. The north facing house is proposed to be developed into a three storey dwelling with basement car parking and lift access to all floors. The main ground floor living areas open onto a generous terrace and orientate to the north to optimise views toward the harbour and city skyline.

The strategic use of modular planning makes best use of the floor space within Council’s restrictions, resulting in a spacious and open layout. The second living room extends onto a rear terrace which leads to a tranquil retreat within landscaped gardens, and to the swimming pool for entertaining. Large windows are primarily orientated to enjoy Sydney views and optimise warm light and sunshine into the four generous bedrooms on the first floor. Meanwhile, the master bedroom has complete claim to the second floor with a luxurious ensuite and walk in wardrobe.

The selection of quality materials in concrete frames and masonry fill panels, combined with contemporary detailing, create a dynamic effect of the façade which is consistent with the modular concept, while maintaining a sophisticated and stylish character to define the street corner.

Location VaucluseYear In Progress