Image
Top
Navigation

Girilang

Conceived as a dual occupancy residence, the client wished for a duplex scheme which appears as two separate residences from the street, though joined throughout.

Each residence was designed to include four luxury bedrooms, three and a half baths, a two car garage, as well as spacious, light-filled living areas opening to grand terraces, gardens and a swimming pool for each residence.

This scheme aimed to capitalize on iconic views to the west, as well as to maximize natural light with generously proportioned spaces and internal courtyards. The form was composed of a series of staggered rectilinear volumes over three levels, articulated through the use of textured materials such as natural stone, timber and metallic finishes.

Building costs were kept in check through intelligent planning and efficient design. Arranged as a mirror of a single well-reasoned plan, the two homes maximize available space, welcome natural light and passive cooling deep into the home, and embody the concept of contemporary living.

Location VaucluseYear 2015